Om oss

Far from standard alpaca startade i juni 2017 och är resultatet av en mångårig fascination för alla kameldjur. Erfarenheten av dessa var dock länge begränsad till djurparksvistelser, en och annan turridning på kamel under semestrar och besök på alpackagårdar.

Det kameldjur som verkade enklast att börja med, var alpackor. Delvis på grund av att jag saknade egen gård och behövde ackordera in dem med argumentet att de var lättskötta :). Deras charmiga utseende och stora integritet i kombination med nyfikenhet och världens mest fantastiska ull, avgjorde saken. Jag köpte mina tre första alpackor. Redan innan jag lämnade alpackagården, hade de hunnit bli fyra. Kunde ju inte motstå den vackra Jolie.

Under första året lärde jag mig mer om vilken typ av alpackor jag ville ha och vad jag ville ha dem till. Därefter blev de snabbt… 9 till antalet. De senaste inköpen har varit unga hingstar med olika färg och uttryck och som trivs med att aktiveras och interagera med människor.

Jag älskar alpackornas högkvalitativa ull. Men framförallt lockas jag av de olika individerna, deras personligheter och att få promenera, meditera, träna och umgås med dem. Det är också en stor lycka att få presentera dessa älskvärda djur för andra människor som ännu inte upptäckt storheten med alpackor och lamor.

Just nu har Far from standard alpaca sju alpackor och en lama.

Åsa Ragnarsson
0708-808219

Far from standard alpaca – a Far from standard experience

 

 

Var finns vi?

Vi finns strax utanför Nykvarn, 35 min med bil från Stockholms city. Under sommartid håller vi till både i Ekeboviken och på Tingstadens gård. Den exakta adressen får du när du bokat ditt besök.

Observera att alla aktiviteter måste bokas i förväg. Vi har inte öppen gård för allmänheten. Stort tack för att ni respekterar detta.

 

Var finns vi?

VI finns strax utanför Nykvarn, 35 min med bil från Stockholms city. Under sommartid håller vi till både i Ekeboviken och på Tingstadens gård. Den exakta adressen får du när du bokat ditt besök.

Observera att alla aktiviteter måste bokas i förväg. Vi har inte öppen gård för allmänheten. Stort tack för att ni respekterar detta.